Hallo! Ik ben Marthe, tekstschrijver en content specialist.

Schrijven maakt me gelukkig, al heel mijn leven. Ook gaat mijn hart sneller slaan van een goed geschreven blog, overtuigende nieuwsbrief of verleidelijke verpakkingstekst.

Ik ben er heilig van overtuigd dat de wereld een fijnere plek zou zijn als er beter gecommuniceerd werd: minder, duidelijker en vooral: relevanter.

De wereld verbeteren valt wellicht buiten mijn scope. Wel hoop ik als tekstschrijver bedrijven en organisaties te helpen bij het vertellen van hun verhaal zodat ze hun doelpubliek op de juiste manier bereiken, raken en binden.

Mijn achtergrond

De voorbije 20 jaar verdiepte ik mij in marketing en communicatie in diverse sectoren en bij enkele bureaus. Bij Weleda, producent van natuurcosmetica, ontwikkelde ik me als tekstschrijver en content specialist. Ik maakte er de overgang mee van communicatie naar content, van reclame naar online marketing en (gedeeltelijk) van print naar digitaal.

Als tekstschrijver werk ik voor heel wat verschillende sectoren, zoals de HR-, farmaceutische, medische en dienstensector. Ook schrijf ik regelmatig voor diverse magazines. Ik heb er bewust voor gekozen om me niet te beperken tot een bepaalde niche. Variatie is net wat deze job zo leuk maakt!

Mijn specialisaties

Magazines

SEO-copywriting

Nieuwsbrieven

Websites en landingspagina's

Blogs

Communicatieprojecten

Wie nog?

Het Contentatelier werkt voor bepaalde projecten samen met andere freelancers. Elk hebben ze hun eigen specialiteit en ervaring.

Nienke Soontjens

Geheim wapen Nienke is freelance copywriter, content writer, SEO specialist én grafisch vormgever. Vol ideeën, nieuwsgierig levensgenieter: dat is Nienke in 3 woorden. Ook zijn we erg blij met haar vlotte pen, scherpe blik en enthousiasme.

Bart Deferme

Taalliefhebber Bart droomde ooit van een leven in Zweden, maar kwam uiteindelijk terecht in de Verenigde Staten (Colorado). Zijn job als content strateeg combineert hij met freelance eindredactie van Engelse teksten. Van dat laatste maken we graag gebruik bij het Contentatelier.

Jij?

Zin om als freelancer met ons samen te werken? We groeien, dus hulp is altijd welkom. Stuur een mail naar marthe@contentatelier.be en vertel hoe wij elkaars leven fijner kunnen maken. Van een mooie CV, duidelijke website of sprekend LinkedIn-profiel worden we altijd blij.