Hallo! Ik ben Marthe, copywriter en communicatiespecialist.

Schrijven maakt me gelukkig, al heel mijn leven. Ook gaat mijn hart sneller slaan van een goed geschreven blog, overtuigende nieuwsbrief of verleidelijke verpakkingstekst.

Ik ben er heilig van overtuigd dat de wereld een fijnere plek zou zijn als er beter gecommuniceerd werd: minder, duidelijker en vooral: relevanter.

De wereld verbeteren valt wellicht buiten mijn scope. Wel hoop ik als copywriter en communicatiespecialist bedrijven en organisaties te helpen bij het vertellen van hun verhaal, zodat ze hun doelpubliek op de juiste manier bereiken, raken en binden.

Mijn verhaal

Het begon ongeveer 35 jaar geleden. In het 4de leerjaar mochten we een opstel schrijven over de Titanic. Mijn tekst viel zo in de smaak, dat ik hem mocht voorlezen voor de directrice. Het zou echter nog een hele tijd duren voor ik besefte dat schrijven en communicatie ‘mijn ding’ is.

In 1999 studeerde ik af als master in de communicatiewetenschappen. Nog voor ik mijn diploma in handen had, kreeg ik mijn eerste job te pakken bij een PR agency. Wat volgde, was een boeiend parcours met verschillende marketing– en communicatierollen in diverse sectoren.

Bij Weleda, producent van natuurcosmetica, ontwikkelde ik me verder als tekstschrijver en content specialist. Ik maakte er de overgang mee van communicatie naar content, van reclame naar online marketing en (gedeeltelijk) van print naar digitaal.

Ik raakte steeds meer gefascineerd door de kracht van woorden. Ik ontdekte hoe je al schrijvend mensen kan raken en verbinden. Hoe verhalen een merk tot leven brengen, en hoe belangrijk het is om het juiste woord op de juiste plaatst te zetten.

Vandaag pas ik die kennis en ervaring toe in het Contentatelier. Als copywriter en content specialist werk ik voor verschillende sectoren, zoals de HR-, farmaceutische, medische en dienstensector. Ook schrijf ik regelmatig voor enkele magazines. Ik heb er bewust voor gekozen om me niet te beperken tot een bepaalde niche. Variatie is een van de vele dingen die deze job zo leuk maken.

Mijn specialisaties

Magazines

SEO-copywriting

Nieuwsbrieven

Websites en landingspagina's

Blogs

Communicatieprojecten

Wie nog?

Het Contentatelier werkt voor bepaalde projecten samen met andere freelancers. Elk hebben ze hun eigen specialiteit en ervaring.

Nienke Soontjens

Geheim wapen Nienke is freelance copywriter, content writer, SEO specialist én grafisch vormgever. Vol ideeën, nieuwsgierig en levensgenieter: dat is Nienke in 3 woorden. Ook zijn we erg blij met haar vlotte pen, scherpe blik en enthousiasme.

Bart Deferme

Taalliefhebber Bart droomde ooit van een leven in Zweden, maar kwam uiteindelijk terecht in de Verenigde Staten (Colorado). Zijn job als content strateeg combineert hij met freelance eindredactie van Engelse teksten. Van dat laatste maken we graag gebruik bij het Contentatelier.

Elke Lostermans

De missie van freelance digital marketeer Elke? De online zichtbaarheid verhogen van ondernemers en organisaties. Hiervoor tovert ze met SEO, SEA, social media marketing en heel wat andere digitale tools. Dit doet ze vanuit haar bedrijf Ello Marketing.

Jij?

Zin om als freelancer met ons samen te werken? We groeien, dus hulp is altijd welkom.
Stuur een mail naar marthe@contentatelier.be en vertel hoe wij elkaars leven fijner kunnen maken.
Van een mooie CV, duidelijke website of sprekend LinkedIn-profiel worden we altijd blij.