Het verhaal van...

Katrin Van de Water

Katrin Van de Water is de pionier van het high-end ondernemen is Vlaanderen. Nadat ze in 2019 haar succesvolle bedrijf ‘Passion for work’ verkocht, lanceerde ze onder de vlag ‘Passion for Business’ haar premium mentorship voor coaches, mentors en experts die tegen een omzetplafond en de grenzen van hun eigen bedrijf aanlopen. In 2023 lanceerde ze de podcast ‘Miljonairsvrouwen’, met als doel het taboe rond vrouwen en geld te doorbreken.

Traject: Het Content Catalyst Traject
Duur: 12 maanden (nog bezig)

Hoe en waarom kwam Katrin bij mij terecht?

Eerst was ik zelf klant bij Katrin. Als high-end business mentor leerde ze me op een andere manier kijken naar ondernemen. Ik ontdekte dat ik veel meer in mijn mars had en bouwde mijn bedrijf verder uit op mijn eigen voorwaarden, zodat ik 10 x beter tot mijn recht kwam. Leuker voor mij, interessanter voor mijn klanten. Win-win dus.

High-end ondernemen is nog vrij nieuw in België. Onbekend is onbemind, dus er zijn veel vooroordelen en misverstanden. Ik daagde Katrin uit om ‘de Vlaamse ambassadeur van het high-end ondernemen’ te worden en via haar content duidelijk te maken waar het juist voor staat. Zelf wilde ze nog meer verfijnen in het type klant dat ze aantrok. En zo stapte zij in mijn Content Catalyst Traject.

 

Hoe gingen we te werk?

Eerst doken we de diepte in en bepaalden we Katrin’s Content Essentials. We gaven woorden aan haar missie (‘van overvloed het nieuwe normaal maken’) en visie (‘er is altijd meer mogelijk dan we denken’). Ook haar kernboodschap, persona, niche, contentpijlers en de andere elementen die samen haar contentstrategie vormen, maakten we concreet. We onderzochten ook welke thema’s vandaag spelen bij haar huidige en toekomstige klanten en kwamen tot de conclusie dat het high-end ondernemen vaak iets te rooskleurig wordt voorgesteld.

Tijdens daarop volgende sessies zoomden we telkens in op de belangrijkste elementen van haar contentaanpak: haar website, haar podcast ‘Miljonairsvrouwen’, haar lead-magnet (het strategisch-energetisch plan), enzovoort. Ik dacht ook met haar mee om haar podcast in de media te krijgen. We brainstormden samen over de aanpak en ik hielp haar met het opstellen van een catchy mail.

Tussen alle sessies door keek en kijk ik (nog steeds) mee naar alles wat Katrin schrijft. Posts, nieuwsbrieven, blogs, soms mails naar klanten of nieuwe pagina’s voor haar website. Alles is content, dus ik vind het fijn om ook bij alle betrokken te zijn. Katrin heeft een vlotte pen en schrijft moeiteloos. Mijn feedback zijn vaak kersen op de taart of de essentie van het verhaal aanscherpen.

 

“Sinds onze samenwerking is openings-rate van m’n mailing gestegen naar 50 procent!”

 

Wat is het resultaat van onze samenwerking?

Al enkele weken na onze samenwerking liet Katrin me weten dat ze uit verschillende hoeken fijne feedback kreeg op haar posts. Haar audience apprecieerde het feit dat er meer nuance en diepgang kwam. Katrin is een disruptor. Ze stelt dingen in vraag en volgt haar eigen waarheid. Dat maakt het niet altijd makkelijk om mensen ‘mee’ te krijgen. Toch stegen haar bereik- en andere cijfers. Het daverende succes van haar podcast Miljonairsvrouwen en de bijhorende aandacht in de pers hadden daar natuurlijk ook mee te maken. “Sinds onze samenwerking is openings-rate van m’n mailing gestegen naar 50 procent!” liet ze me onlangs nog weten.

 

En wat vond Katrin er zelf van?

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consequat, elementum sociosqu massa phasellus nunc tempus faucibus scelerisque ultricies, senectus tincidunt torquent pharetra metus cum nullam. Varius tristique mollis commodo quisque nascetur, viverra donec natoque molestie diam, rhoncus venenatis penatibus luctus.