Ghostwriting

Jouw boek in 3 maanden klaar? Consider it done.

Je hebt zoveel te vertellen… Je hebt een massa inzichten, misschien wel je legacy, te delen met de wereld. 

Maar zelf een boek schrijven? Daar heb je geen tijd voor. Of geen geduld. Of gewoon geen zin, kan ook.

Hoe zou het zijn om iemand te hebben die in jouw huid, jouw verhaal en jouw wereld kruipt en die jouw parel op papier zet alsof je het zelf zou geschreven hebben? Op 3 maanden tijd? 

Schrijven is mijn tweede natuur. Ik schrijf (nog) sneller dan ik praat en nog raak ook. En vooral: het maakt me dolgelukkig om verhalen van anderen mee tot leven te brengen.

Mag ik ook dat van jou aan het papier toevertrouwen?

 

“Marthe weet als geen ander om in no-time de essentie in een tekst te raken. De combinatie van haar snelheid, scherpte en schrijftalent is goud waard. Zeker voor ondernemers die zelf houden van snelheid en topkwaliteit.” 

Katrin Van de Water, Business Mentor

Hoe werkt het?

Alles begint met een uitgebreide kennismaking. Ik kan maar een paar ghostwriting-projecten per jaar aannemen, dus ik kies ze zorgvuldig uit. Hoe beter de match tussen jou en mij, hoe vlotter en leuker het voor ons allebei verloopt. 

Als we beslissen om jouw boek samen te maken, starten we met een kick-off waarin je me helemaal meeneemt in je verhaal. Ook zal ik je vragen om me alles toe te sturen wat er al is: eventuele eerdere boeken, blogs, podcasts, etc. Daarna stuur ik je een voorstel voor de inhoudstafel en werktitel. Zodra je daarop akkoord geeft, ga ik aan de slag. 

Hoe werkt het praktisch?

  • De kick-off doen we live, op een inspirerende plek en bij een lekkere lunch.
  • Samen spreken we een timing af. In functie daarvan maak ik een planning op.
  • Zodra een hoofdstuk klaar is, stuur ik dat naar je toe, zodat je kan nalezen en feedback kan geven. We voorzien standaard 2 correctierondes.
  • We voorzien een 3-tal zoomcalls waarin ik mijn voortgang kan toelichten en eventuele vragen stel.
  • Voor snelle vragen tussendoor ben jij beschikbaar via e-mail of WhatsApp.
 
Wat krijg je extra?
 
Ik schrijf niet alleen je manuscript, maar begeleid je na publicatie ook bij de marketing van het boek. Ik stel een lanceringsplan op en ondersteun je tijdens de eerste 3 maanden bij het volledige communicatieproces. Perscontacten, social media en andere PR-kanalen: I’ve got your back.

Wat levert het je op?

cijfer 1

Een boek met jouw naam erop als auteur! Hoe cool is dat. Nee hoor, mijn naam hoeft niet op de cover. Voor de buitenwereld ben jij de auteur.

cijfer 2

Jouw boek vormt de shortcut naar de expertpositie die zo goed bij je past. Het geeft je vleugels en opent nieuwe deuren.

cijfer 3

Je kan met een gerust geweten gewoon verder bouwen aan je business zonder dat je volledig wordt opgeslorpt door het schrijfproces. Want daar zorg ik voor.

cijfer 4

Het contact met je uitgeverij of publicatiepartner verloopt vlot, want dankzij onze samenwerking weten ze dat de tekst op tijd klaar zal zijn en tot in de puntjes in orde. No stress.

cijfer 5

Misschien wel gewoon een bestseller?

string(106) "background-image: linear-gradient(to bottom, transparent 50%, #269B8D 50%, #269B8D 100%, transparent 100%)" string(12) "------------"

Waarom ben ik
jouw gedroomde ghostwriter?

Zie je het al helemaal voor je?

Klaar om je verhaal, visie en inzichten in een boek te gieten?

Dan moeten we snel eens praten.

Via een vrijblijvende Content Call krijg ik een duidelijk beeld van jouw boekenproject en kan ik uitstekend inschatten of we goed bij elkaar passen. Want dat is belangrijk natuurlijk, bij de geboorte van jouw boekbaby.

Zin in een Zoomcall?

Wil je graag je eigen boek gewoon zelf schrijven? Met mijn liefdevolle en deskundige begeleiding? Ook daar heb ik een traject voor!

Veelgestelde vragen over het Create Your Book - Traject

In principe iedereen die een BTW-nummer en een goed verhaal heeft. Aangezien ik maar een paar projecten per jaar kan doen, ben ik wel selectief. Het is belangrijk dat ik affiniteit voel met wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Dat bepaalt hoe vlot het schrijfproces verloopt.

Ja, dat kan ik, op voorwaarde natuurlijk dat we alles samen goed voorbereiden en dat jij me op tijd de nodige feedback geeft. Maar wanneer we samen voor dit project in zee gaan, dan reserveer ik meteen de nodige tijd in mijn agenda. Uiteraard kunnen we hier ook meer tijd voorzien, wanneer dat voor jou fijner zou zijn.

Zeker. Ik lever zelf een manuscript aan. De uitgeverij zorgt dan voor de eindredactie, vormgeving, productie en distributie.

Terechte vraag! Uiteraard gaan we 100% vertrouwelijk om met jouw idee, ook tijdens ons verkennend gesprek. Indien je dat wenst, zetten we dat netjes op papier. Ook tijdens onze samenwerking wordt alles juridisch correct geregeld.

Voor de kick-off voorzie ik graag een halve dag. Daar na is het een kwestie van een paar uur per maand om mijn tekst na te lezen en elkaar bij te praten via zoom. 

De investering is afhankelijk van de manier waarop jij je input aanlevert en de eventuele extra inspanningen die nodig zijn om een boek te maken (interviews, research, …). Ga uit van een minimum van €10.000. Het exacte bedrag kan ik pas berekenen nadat we elkaar hebben gesproken.